Budapest VI. ker. Bajza utca 68. IV. em. • info@capriccionet.hu
6 fogásos ünnepi menü
Ünnepi terülj-terülj asztalkám
Bearanyoztuk a vacsoránkat
Nálunk vacsorázott a világ leghíresebb hegedűművésze, Pinchas Zukerman
Itt találjátok 6 fogásos ünnepi menü ajánlatunkat. Egyre fogynak a szabad helyek, ha ajánlatunk elnyeri tetszéseteket, mielőbb keressetek minket!
Három évvel ezelőtt, ezen a napon tartottuk az első vacsora estünket, és ezzel, megnyitottuk a Capriccio lakáséttermet.
Beszámoló egy különleges rendezvényünkről: Egy rendhagyó luxusvacsorán jártunk, ahol a CIB Bank jóvoltából még aranyat is ehettünk. Természetesen nem aranyrögöket majszoltunk, de négy fogásos menünk minden tételében szerepelt az arany, porított, füst, vagy fújt formában.
Nagy izgalommal vártuk az estét. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy Zukerman urat és kedves feleségét vendégül láthatjuk.

Harcsa Roston Sütve Halászlé Redukcióval, Parajjal

2014-01-29

Igazi magyar fogás, ínyenceknek

Hozzávalók:

 

A halhoz:


A mártáshoz:


A rizottóhoz:


A parajhoz:


Elkészítés:

 

1. A harcsa szeleteket kiemeljük a pácból és papírtörlőn leitatjuk. Serpenyőben forró olívaolajban pirosra sütjük minden oldalát. Sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben 68 fokon 30 percig sütjük. A mártáshoz az alaplevet felforraljuk, félrehúzzuk. Egy nagy evőkanál fűszer paprikát szórunk a tetejére és ismét felforraljuk.Keményítőt elkeverünk hideg vízzel és állandó keverés mellett a halászléhez önjük. Kiforraljuk, hogyha szükséges ízesítjük. 

 

2. A rizottóhoz a hagymát felaprítjuk, vajon megfonnyasztjuk és átforgatjuk rajta a rizst. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk. Állandóan kevergetve, merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró hal alaplevet. Amikor a rizs majdnem megpuhult „al dente”, a tűzhelyről lehúzzuk és hozzákeverjük a vajat, parmezánt. A fokhagymás parajhoz a fokhagyma gerezdeket bő olíva olajban, lassan puhára pároljuk. A fölösleges olajat leöntjük, félretesszük.

 

3. A parajleveleket megmossuk, szárukat lecsipkedjük. A tálalás pillanatában forró olívaolajban a fokhagymákkal és sóval hirtelen átforgatjuk.

 

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6