6 fogásos ünnepi menü
Ünnepi terülj-terülj asztalkám
Bearanyoztuk a vacsoránkat
Nálunk vacsorázott a világ leghíresebb hegedűművésze, Pinchas Zukerman
Itt találjátok 6 fogásos ünnepi menü ajánlatunkat. Egyre fogynak a szabad helyek, ha ajánlatunk elnyeri tetszéseteket, mielőbb keressetek minket!
Három évvel ezelőtt, ezen a napon tartottuk az első vacsora estünket, és ezzel, megnyitottuk a Capriccio lakáséttermet.
Beszámoló egy különleges rendezvényünkről:
Egy rendhagyó luxusvacsorán jártunk, ahol a CIB Bank jóvoltából még aranyat is ehettünk. Természetesen nem aranyrögöket majszoltunk, de négy fogásos menünk minden tételében szerepelt az arany, porított, füst, vagy fújt formában.
Nagy izgalommal vártuk az estét. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy Zukerman urat és kedves feleségét vendégül láthatjuk.
Harcsa Roston Sütve Halászlé Redukcióval, Parajjal
2014-01-29
Igazi magyar fogás, ínyenceknek
Hozzávalók:
A halhoz:
- 4 egyenként 20 dkg-os Harcsafilé
- olívaolaj
- só, frissen őrölt fekete bors
A mártáshoz:
- 1 l kész halászlé
- 1 evőkanál jó minőségű fűszer paprika
- só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
A rizottóhoz:
- 0,50 kg rizottó rizs
- 1,5 l hal alaplé
- 1 fej hagyma
- 0,2 l fehérbor
- 0,10 kg vaj
- 0,10 reszelt parmezán
- Só
- Bors
- Petrezselyem zöld
- Zsálya
A parajhoz:
- 2 fej fokhagyma
- 0,80 kg parajlevél
- Olívaolaj
- Só
- Bors
Elkészítés:
1. A harcsa szeleteket kiemeljük a pácból és papírtörlőn leitatjuk. Serpenyőben forró olívaolajban pirosra sütjük minden oldalát. Sózzuk, borsozzuk, majd előmelegített sütőben 68 fokon 30 percig sütjük. A mártáshoz az alaplevet felforraljuk, félrehúzzuk. Egy nagy evőkanál fűszer paprikát szórunk a tetejére és ismét felforraljuk.Keményítőt elkeverünk hideg vízzel és állandó keverés mellett a halászléhez önjük. Kiforraljuk, hogyha szükséges ízesítjük.
2. A rizottóhoz a hagymát felaprítjuk, vajon megfonnyasztjuk és átforgatjuk rajta a rizst. Felöntjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk. Állandóan kevergetve, merőkanalanként hozzáadagoljuk a forró hal alaplevet. Amikor a rizs majdnem megpuhult „al dente”, a tűzhelyről lehúzzuk és hozzákeverjük a vajat, parmezánt. A fokhagymás parajhoz a fokhagyma gerezdeket bő olíva olajban, lassan puhára pároljuk. A fölösleges olajat leöntjük, félretesszük.
3. A parajleveleket megmossuk, szárukat lecsipkedjük. A tálalás pillanatában forró olívaolajban a fokhagymákkal és sóval hirtelen átforgatjuk.