Budapest VI. ker. Bajza utca 68. IV. em. • info@capriccionet.hu
6 fogásos ünnepi menü
Ünnepi terülj-terülj asztalkám
Bearanyoztuk a vacsoránkat
Nálunk vacsorázott a világ leghíresebb hegedűművésze, Pinchas Zukerman
Itt találjátok 6 fogásos ünnepi menü ajánlatunkat. Egyre fogynak a szabad helyek, ha ajánlatunk elnyeri tetszéseteket, mielőbb keressetek minket!
Három évvel ezelőtt, ezen a napon tartottuk az első vacsora estünket, és ezzel, megnyitottuk a Capriccio lakáséttermet.
Beszámoló egy különleges rendezvényünkről:
Egy rendhagyó luxusvacsorán jártunk, ahol a CIB Bank jóvoltából még aranyat is ehettünk. Természetesen nem aranyrögöket majszoltunk, de négy fogásos menünk minden tételében szerepelt az arany, porított, füst, vagy fújt formában.
Nagy izgalommal vártuk az estét. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy Zukerman urat és kedves feleségét vendégül láthatjuk.
Thai királyi halleves
2014-01-29
Ez a halleves magában hordozza a tengeri és a thai ételek ízeinek esszenciáját.
Hozzávalók 4 főre:
- 60 dkg csirke nyak
- 60 dkg tengeri halcsont
- 1 fej hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db citrom nád
- 3 cm galanga
- 2 db kaffír lime levél
- 2 cm gyömbér
- 4 db zöld chili paprika kimagozva
- Halszósz
- 1 kg egész tengeri hal vegyesen (pl. márna, tőkehal stb.)
- Friss fekete kagyló ( vagy bármilyen) megmosva
- Friss rák farok és vagy páncélos rák( tarisznya, homár stb.)
- 20 dkg friss lábasfejű ( polip, tintahal)
- 2 db lime
- 1evőkanálk pálmacukor
- 10 dkg koktél paradicsom
- 10 dkg zsenge zöldség( pl: borsó héj, bébi kukorica)
- 1 csomó újhagyma
- 2 csokor korianderzöld
- Thai bazsalikom ( ennek hiányában bazsalikom és kevés menta)
- Kókusz zsír
Elkészítés:
A halakat kifilézzük, húsukat felkockázzuk. A rákok húsát kihámozzuk a páncélból. Először elkészítjük a fűszeres alaplevet. Vékonyra szeleteljük a hagymát, fokhagymát, citrom nádat, galanga gyökeret és a chili paprika felét. A rákpáncélt megpirítjuk a kókusz zsíron. Hozzáadjuk a szeletelt fűszereket és tovább pirítjuk. Felengedjük hideg vízzel, hozzáadjuk a csirke csontokat, halcsontokat, lime héjat, halszószt és a pálmacukrot.Lassan főzzük „húsleves szerűen” legalább 3 órán át. Leszűrjük, hozzáadjuk a hajszál vékonyra vágott gyömbért, chilit, zöldségeket és újra felforraljuk. A halfiléket, a kagylókat, a lábasfejüeket és a rákhúst beledobjuk majd kis lángon felforraljuk, 3-4 percig főzzük. Végül hozzáadjuk a lime kifacsart levét, a feldarabolt paradicsomokat és a zöldeket. Forrón tálaljuk. Friss pirítóst kínálhatunk hozzá.