Budapest VI. ker. Bajza utca 68. IV. em. • info@capriccionet.hu
6 fogásos ünnepi menü
Ünnepi terülj-terülj asztalkám
Bearanyoztuk a vacsoránkat
Nálunk vacsorázott a világ leghíresebb hegedűművésze, Pinchas Zukerman
Itt találjátok 6 fogásos ünnepi menü ajánlatunkat. Egyre fogynak a szabad helyek, ha ajánlatunk elnyeri tetszéseteket, mielőbb keressetek minket!
Három évvel ezelőtt, ezen a napon tartottuk az első vacsora estünket, és ezzel, megnyitottuk a Capriccio lakáséttermet.
Beszámoló egy különleges rendezvényünkről: Egy rendhagyó luxusvacsorán jártunk, ahol a CIB Bank jóvoltából még aranyat is ehettünk. Természetesen nem aranyrögöket majszoltunk, de négy fogásos menünk minden tételében szerepelt az arany, porított, füst, vagy fújt formában.
Nagy izgalommal vártuk az estét. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy Zukerman urat és kedves feleségét vendégül láthatjuk.

Caponata Capriccio módra

2014-01-29

Szicília legközismertebb étele, mely leginkább arról nevezetes, ahány ház, annyiféleképpen készítik.

Recept 4 főre:

 

 

Elkészítése:


A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk és 1 órára félre tesszük, majd levét lágyan kicsavarjuk. Olívaolajat hevítünk, közepes hőfokon megpároljuk benne a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, majd a kockára vágott színes kaliforniai paprikákat. 1-2 percig lassan fedő alatt pároljuk, majd beletesszük a padlizsánt, a feldarabolt angol zellert. Végül a beáztatott mazsolákat. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük kihűlni.

Fontos, hogy semmit ne főzzünk szét benne. Amikor szobahőmérsékletű, beletesszük a héjától megszabadított, kockára vágott paradicsomot, almaecetet, pici mézet, olajbogyókat és a pirított fenyőmagot. (Utóbbiakból félretehetünk a tálaláshoz is.)

Szobahőmérsékleten tálaljuk, olívaolajjal meglocsolva.

Ez a mi, Capriccio lakáséttermi variációnk.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6