6 fogásos ünnepi menü
Ünnepi terülj-terülj asztalkám
Bearanyoztuk a vacsoránkat
Nálunk vacsorázott a világ leghíresebb hegedűművésze, Pinchas Zukerman
Itt találjátok 6 fogásos ünnepi menü ajánlatunkat. Egyre fogynak a szabad helyek, ha ajánlatunk elnyeri tetszéseteket, mielőbb keressetek minket!
Három évvel ezelőtt, ezen a napon tartottuk az első vacsora estünket, és ezzel, megnyitottuk a Capriccio lakáséttermet.
Beszámoló egy különleges rendezvényünkről:
Egy rendhagyó luxusvacsorán jártunk, ahol a CIB Bank jóvoltából még aranyat is ehettünk. Természetesen nem aranyrögöket majszoltunk, de négy fogásos menünk minden tételében szerepelt az arany, porított, füst, vagy fújt formában.
Nagy izgalommal vártuk az estét. Megtisztelve éreztük magunkat, hogy Zukerman urat és kedves feleségét vendégül láthatjuk.
Polenta Puding
2014-01-29
Ezt a kukoricadarából készült pudingot gyakran használjuk köretként. Bátran készítsék el, és kínálják vendégeiknek, mert nagyon finom és egyszerű.
Polenta puding:
25 dkg kukoricadara
1 l friss házi tej
tengeri só
őrölt fekete bors
10 dkg reszelt parmezán sajt
5 dkg teavaj
Kakukkfüves rókagomba:
- 40 dkg friss rókagomba
- 7 dkg teavaj
- 1 ek. friss kakukkfű levél
- 3 db újhagyma
- 1 csom. zöldpetrezselyem
- tengeri só
- fekete őrölt bors
A tejet sóval, borssal felforraljuk, majd habverővel állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadarát. Lassú tűzön kevergetve 50 percig főzzük. Legvégül habverővel belekeverjük a parmezánt és a vajat. Akkor a legjobb, amikor állaga pudingszerű. Hogyha szükséges tejjel még hígítható, de ne legyen folyós. A rókagombát körömkefével folyóvíz alatt megtisztítjuk. A vajat közepesen lángon addig hevítjük, amíg víztartalma ki nem sül. Ekkor leszűrjük. Újra felhevítjük és a legerősebb lángon a rókagombát megpirítjuk rajta. A friss fűszereket az újhagymával apróra vágjuk és a gombára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a reszelt parmezán belekeverjük és forrón tálaljuk.